Hozzávalók a krékerhez:
1 csésze lenmag az áztató vizével
1 tv paprika
2 ek tökmagliszt
2 ek szotyi
1 kk Himalája só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
Avokádó krém 1/4 krékerhez:
1,5 cm-es avokádó karika
1 cikk fokhagyma
1 csipet Himalája só
További hozzávalók:
1 marék lucernacsíra
5 szem áztatott mandula
Megtisztítjuk a hozzávalókat, majd összeturmixoljuk, és tapadásmentes felületre egyenletesen elkenjük egy tepsiben, kb 1/2 cm vastagon, vagy az aszalógépben.
Berakjuk az aszalógépbe, vagy a sütő legkisebb lángjánál nyitott ajtónál 8-9 óra alatt elkészül. 3-4 mm vastag lesz, mire megaszalódik, és ha ügyesek vagytok, kívül ropogós, belül lágy kenyérkét kaptok.
Az avokádót villával összenyomkodjuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a sóval, és jól összekeverjük.
Már kenhetjük is a szendvicset.
Az 1/4 -t megkentem fokhagymás acokádóval, és szórtam rá néhány szem áztatott mandulát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.