Hegyes-csípős paprika
víz,
ecet
cukor
kapros savanyúságtartósító, készen kapható
A paprikát alaposan megmossuk, a szárrészt levágjuk., ugyan itt kettéhasítjuk de nem egészen.
Vizet főzünk fel amibe teszünk egy teáskanálnyi sót, fél deci ecetet, ebben a vízben kissé megfőzzük a paprikát adagonként, lecsepegtetve üvegbe rakjuk, majd a vízbe beleöntjük a tartósítót, kicsit főzzük, bele ízlés szerint kevés cukor és az előírt mennyiségű ecet.
Ezt a lét forrón az üvegben lévő paprikára öntöm, lezárom és száraz dunsztba teszem.
A KÉPEKEN LÁTHATÓ MENNYISÉG EGY VÖDÖRREL VOLT NYERSEN.
Egytartósítónak a fele kellett hozzá, de mindet elkészítettem, amihez 10 dekányi cukrot tettem, a megmaradt lét a következő alkalommal használom fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.