Hozzávalók
uborka amennyi belefér ( több vízben átmosva )
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 dl 10%-os ecet
3-4 erős paprika
1-2 sárga paprika cikkekre vágva
1-2 db piros paprika félbe vágva
1-2 babérlevél
2 mokkáskanál koriander
2 mokkáskanál mustármag
2 darabka kapor
1-1 késhegynyi borkén
Elkészítés:
A megmosott üveg aljára tesszük a kaprot , babérlevelet és elrendezzük benne az apró uborkákat.Én most tettem bele zöld erős és sárga paprikát is ,illetve pirosat félbe vágva . Ezután egy edénybe beleteszem a sót, cukrot,kb 1 liter vízzel és az ecettel kikeverem . A koriandert, mustármagot ráteszem az uborkára . Ráöntjük az ecetes levet, a tetejére biggyesztjük a borként és szorosan lezárjuk.
Természetesen ,csak uborkából is készíthetjük ,de ha nincs annyi termés a kertben így is pótolható és nagyon finom .
Ezek most nagyon erősek lesznek mert a saját erős paprikánk olyan mint a méreg .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.