2 répa
2 liter húsleves
3-4 gerezd fokhagyma
8 darab (fafül) gomba, helyettesíthető másfajtával is, frissel is
1 kis gumó gyömbér
1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
csípőspaprika-őrlemény
2 evőkanálnyi szójaszósz
2 evőkanál rizsecet, más ecet is megfelelő
2 tojás
Szezámolaj
A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát , a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet. Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Add hozzá az ecetet, de csínján bánj vele. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.
A fotót majd pótolom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.