Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Csípős savanyú kínai gomba leves

felvitel dátuma: 2013-04-07 17:56:26       mai nézettség: 1       nézettség: 980
részletes recept
Csípős savanyú kínai gomba leves
Hozzávalók 1 személyre:

2 répa

    2 liter húsleves

    3-4 gerezd fokhagyma

    8 darab (fafül) gomba, helyettesíthető másfajtával is, frissel is

    1 kis gumó gyömbér

    1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő

    csípőspaprika-őrlemény

    2 evőkanálnyi szójaszósz

    2 evőkanál rizsecet, más ecet is megfelelő

    2 tojás

    Szezámolaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát , a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet. Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Add hozzá az ecetet, de csínján bánj vele. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is ! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.

A fotót majd pótolom

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*