Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Csípős- mézes csirkeszárny Áfonyás rizzsel

felvitel dátuma: 2015-10-18 13:09:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1165
részletes recept
Csípős- mézes csirkeszárny Áfonyás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

6 db csirke szárny

4 teáskanál méz

1 evőkanál Erős Pista

4 evőkanál ketchup

3 evőkanál olaj

1/2 citrom leve

bors

Áfonyás rizs

Hozzávalók: 4

1 bögre rizs (3 deciliteres)

10 dkg áfona (aszalt)

2.5 dkg ráma

4.5 dl víz forró) ízlés szerint 1 húsleves kocka a forró vízbe elkeverve.

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A szárnyakat pucoljuk, mossuk, olajozott jénaiba tesszük, sózzuk-borsozzuk, bekenjük a mézzel, a ketchuppal és az Erős Pistával, ráfacsarjuk a citrom levét. Előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.


Áfonyás rizs készítése:

Elkészítés

  1. A margarint egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a rizst és sózzuk, majd üvegesre hevítjük.
  2. A rizst felöntjük a másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit forrni. Ez az idő kb. 5-6 perc. Majd a lábast levesszük a tűzről.
  3. A lábast letakarva hagyjuk dagadni a rizst.
  4. Amikor látjuk, hogy már majdnem felitta az összes vizét, beleöntjük az aszalt áfonyát. Átkeverjük és hagyjuk készre puhulni a rizst. Ezalatt a rizs összeérik az áfonya savanykás ízével.
  5. Melegen tálaljuk, bármilyen sült illik hozzá.
Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Böbe 2015 október 18

Ínycsiklandozó recept! Jövőhétvégén ez lesz a menü! Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*