Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Csipkés lepcsánka

felvitel dátuma: 2011-04-05 16:38:59       mai nézettség: 6       nézettség: 5848
részletes recept
Csipkés lepcsánka
Hozzávalók 2 személyre:

5 db krumpli /jó öklömnyi nagyságú/
1 db. tojás
1 púpozott evőkanál liszt
2 mokkáskanál só
1 dl tej
20 dkg trapista sajt
3-4 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A krumplikat a sajtreszelőn lereszeljük, beletesszük a tojást, lisztet, tejet és a sót. Jól elkeverjük.

Egy teflonserpenyőbe kicsi olajat csurgatunk, amikor már forró, beleteszünk 2-3 evőkanál masszát és palacsinta vékonyságúra elsimítjuk.
A tetejére trapista sajtot reszelünk, jó bőven.
Míg a serpenyőben levő oldala megpirul, ráolvad a sajt is.
Ezután pár csepp olajat csepegtetünk a sajtra és megfordítjuk a lepcsánkát.

Akkor jó ha a sajt csipkeszerüen rápirul a lepcsánkára.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 vadasz.ildi 2011 április 26

a véleményem rola a legeslegjob lepcsánka a világon és a legfinomab a világon a lepcsánka és jol nész ki

0/10 kautz1009 2011 szeptember 28

Nagyon guszta!Nekem nem sikerül ilyen szépre.Hétvégén kipróbálom!Köszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*