Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Csipke bogyó lekvár/ hecsli/

felvitel dátuma: 2012-10-22 19:26:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3242
részletes recept
Csipke bogyó lekvár/ hecsli/
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók: 3 kg csipke bogyó, 80 dkg. cukor, 1 mokkáskanál szalicil, /nekem még van/fél tasak dzsem fix,2 db. alma

Előkészületi idő: 2 perc


Főzési idő: 1 perc
Elkészítés:

Elkészítés: a csipkebogyót jól megmossuk, majd mindkét végét levágjuk.Újra mossuk. A bogyókat annyi vízzel tegyük fel főzni, ami ellepi. Ha félig megfőtt, a két almát meghámozom, bele kockázom.Tovább főzöm. addíg főzöm, míg a fakanállal szét nem tudom nyomni. Akkor bot mixerrel össze túrmixolom, majd nagylyuku tészta szűrőn át paszérolom.Mindíg meleg vízet öntök hozzá, mert sűrű a massza. Utánna a legkisebb lyuku szitán ismét átpaszérolom, hogy a bökős kis szálak ne menjenek át, ehhez is adok közba meleg vízet, mindíg egy keveset. Ha készen vagyok, lemérem a masszát. Az egyém 1.56 dkg. lett. Adtam hozzá 80 dkg. cukrot, majd jól elkevertem, és feltettem főzni. Addíg főztem, míg a habja el nem főtt. akkor hozzá adtam a szalicilt, a dzsemfixet, és fórrón üvegekbe raktam. Tetejét lezártam, és 5 percre lefelé fordítottam, majd száraz dunsztba tettem.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marta50 2012 október 22

Én is igy készítem,van vele meló.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*