Én is igy készítem,van vele meló.
Hozzávalók: 3 kg csipke bogyó, 80 dkg. cukor, 1 mokkáskanál szalicil, /nekem még van/fél tasak dzsem fix,2 db. alma
Elkészítés: a csipkebogyót jól megmossuk, majd mindkét végét levágjuk.Újra mossuk. A bogyókat annyi vízzel tegyük fel főzni, ami ellepi. Ha félig megfőtt, a két almát meghámozom, bele kockázom.Tovább főzöm. addíg főzöm, míg a fakanállal szét nem tudom nyomni. Akkor bot mixerrel össze túrmixolom, majd nagylyuku tészta szűrőn át paszérolom.Mindíg meleg vízet öntök hozzá, mert sűrű a massza. Utánna a legkisebb lyuku szitán ismét átpaszérolom, hogy a bökős kis szálak ne menjenek át, ehhez is adok közba meleg vízet, mindíg egy keveset. Ha készen vagyok, lemérem a masszát. Az egyém 1.56 dkg. lett. Adtam hozzá 80 dkg. cukrot, majd jól elkevertem, és feltettem főzni. Addíg főztem, míg a habja el nem főtt. akkor hozzá adtam a szalicilt, a dzsemfixet, és fórrón üvegekbe raktam. Tetejét lezártam, és 5 percre lefelé fordítottam, majd száraz dunsztba tettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.