Jól néz ki! :)
Pörkölthöz: 80 dkg sertés hús (comb, lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, fűszerpaprika, só, bors
Habaráshoz:
kb. 1 nagy pohár tejföl háromnegyed része, liszt
Nokedlihez: liszt, tojás, víz, só
Pörkölt:
A hagymát megpucoljuk, és kockára vágjuk. A szalonnát bevagdossuk a bőrén, és levágjuk róla (kis csíkok lesznek belőle, de én kockákra vágtam). A húst vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben vagy egy lábasban üvegesre pirítjuk, ezután rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk. Rátesszük a húst, és amikor levet enged megfűszerezzük (só, pirospaprika, bors). Megfőzzük. Időközben ahogy elforr a víz öntünk hozzá.
Amint a hús megfölt, elkészítjük a habarást.
Habarás:
A tejfölt a liszttel simára keverjük, és adunk hozzá a tokány levéből, a hőkiegyenlítés miatt. Ezutána folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk a húshoz. Ismét felforraljuk, és kész.
Nokedlivel tálaljuk.
Nokedli:
A lisztet, a tojást, a vizet és a sót összekeverjük. Nem túl sűrű és nem túl folyós masszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Egyszerre csak egy kis adagot. Amikor feljön a víz tetejére megfőlt, és kiszedjük hideg vízbe, majd leszűrjük, mint a tésztát..
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.