Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Csikóstokány galuskával

felvitel dátuma: 2011-02-18 13:38:33       mai nézettség: 2       nézettség: 6248
részletes recept
Csikóstokány galuskával
Hozzávalók 4 személyre:

Pörkölthöz: 80 dkg sertés hús (comb, lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, fűszerpaprika, , bors

Habaráshoz:

kb. 1 nagy pohár tejföl háromnegyed része, liszt

Nokedlihez: liszt, tojás, víz, só

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Pörkölt:

A hagymát megpucoljuk, és kockára vágjuk. A szalonnát bevagdossuk a bőrén, és levágjuk róla (kis csíkok lesznek belőle, de én kockákra vágtam). A húst vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben vagy egy lábasban üvegesre pirítjuk, ezután rátesszük a hagymát, és azt  is megpirítjuk. Rátesszük a húst, és amikor levet enged megfűszerezzük (só, pirospaprika, bors). Megfőzzük. Időközben  ahogy elforr a víz öntünk hozzá.
Amint a hús megfölt, elkészítjük a habarást.

Habarás:

A tejfölt a liszttel simára keverjük, és adunk hozzá a tokány levéből, a hőkiegyenlítés miatt. Ezutána folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk a húshoz. Ismét felforraljuk, és kész.

Nokedlivel tálaljuk.

Nokedli:

A lisztet, a tojást, a vizet és a sót összekeverjük. Nem túl sűrű és nem túl folyós masszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Egyszerre csak egy kis adagot. Amikor feljön a víz tetejére megfőlt, és kiszedjük hideg vízbe, majd leszűrjük, mint a tésztát..

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Gyuszi 2011 április 13

Jól néz ki! :)

0/10 Fábián Lászlóné 2011 május 12

ezt szerettem fimom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*