Zebratorta a ,,hivatalos", szép neve:)
Hozzávalók :
5 tojás
1 narancs reszelt héja
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1,2 dl langyos víz
2,5 dl olaj
38 dkg liszt
1 csipet só
1 sütőpor
2 ek kakaó
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral jól elkavarjuk, kanalanként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Mixerrel habosra kavarjuk, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a felvert tojásfehérjét. Felét átöntjük egy másik edénybe, ehhez hozzáadjuk a kakaót. Egy 26 cm-es sütőformát kikenünk egy kis margarinnal, és belekanalazzuk a masszát, egyszer két kanál vaníliásat, a sütőforma közepére, majd erre két kanál kakaósat, ugyancsak a közepére, majd megint két kanál vaníliásat, és így tovább, amíg elfogy mindkét massza. Közepes lángon sütjük 35-40 percet, amíg egészen átsül. Ilyen gyönyörű spirálos-csíkos lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.