Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Csíkos torta

felvitel dátuma: 2011-10-24 11:42:27       mai nézettség: 1       nézettség: 5057
részletes recept
Csíkos torta
Hozzávalók 10 személyre:

1. lap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 5 ek Nescafé (eredeti recept szerint darált mák)

2. lap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 5 ek kakaó
  • 3 ek tej

3. lap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 5 ek darált dió

Krém:

  • 1 l tej
  • 8 ek búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csoki reszelék a tetejére
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy formát használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, lisztezzük. Ez alól csak a Szilikon Hercegnő Forma a kivétel, azt elég, ha egy konyhai papírtörlővel kitöröljük, és máris mehet bele a következő tészta.

Először a Nescafés (mákos) lapot sütjük meg.

A hozzávalókat a Konyhaművész Pro Tálban összekeverjük, majd a Szilikon Hercegnő formába Tesszük. Mehet az előmelegített sütőbe.

Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük, ellenőrizzük tűpróbával. Ha megsült, lisztezett deszkára tesszük.

Tipp:A Szilikon formából nagyon könnyen kiemelhetjük a tortalapokat úgy, hogy a forma szélét lehajtjuk és kezünkkel alányúlunk a tortalapnak és kiemeljük. Így nem kell forgatni a deszkán vagy a sütőpapíron.

 

Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.

 

Krém:

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Edényben, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük.

A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral a Konyhaművész Pro Tálban úgy, hogy a fröcskölés gátlót rátesszük, ez megakadályozza, hogy a margarin és a cukor kirepdessen a tálból keverés közben.

Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémhez.

Ezután lehet is tölteni a tortalapokat.

A krémből egy kis adagot teszünk a Krémharmonikába. Ezzel fogjuk a tortánkat díszíteni. A torta tetejére és oldalára is hagyunk krémet.

A maradékot kettéosztjuk.

Alulra kerül a Nescafés (mákos) tészta, amit ráteszünk a Szilikon Sütőlapra. Rákenjük a krém felét, amit a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével szépen elsimítunk.

Rátesszük a kakaós tésztát, a krém másik felét, majd a diós tészta zárja a tortánkat.

Minden rétegnél egy kicsit kell nyomkodni a tésztát.

A félretett krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.

Végül csoki reszelékkel és a krémrózsákkal díszítjük.

A krémrózsákra egy-egy szem, díszítő színes drazsét teszünk.

Természetesen alkalomhoz illően, bárki ízlése és tudása szerint díszítheti.

 

A tortánkat áttesszük egy torta tartóra, vagy tálcára úgy, hogy egyik kezünkkel óvatosan az asztal széle felé húzzuk a Szilikon Sütőlapot, másik kezünkkel óvatosan a torta alá nyúlunk és mikor kellően alá tudunk nyúlni, akkor a másik kezünkkel is a torta alá nyúlunk és óvatosan a tálcára tesszük a kész tortánkat.

 

Szilikon Hercegnő mérete

26 cm átmérőjű, de 40x40 cm-es tepsiben is készíthetjük, így szögletes lesz a süteményünk.

 

Javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhaművész Pro Tál a fröcskölés gátló tetővel
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Krémharmonika
  • 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Szilikon Hercegnő Forma
  • Szilikon Sütőlap
  • Új Hullám kis edénykék a hozzávalók kiméréséhez
  • Mindent Bele edények, amikben a hozzávalókat tároljuk
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 október 24

Ugye tudsz te csak el kellett kezdeni!Nagyon szép lett!

0/10 Marcsi64 2011 október 24

Köszönöm Lívia.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*