Ugye tudsz te csak el kellett kezdeni!Nagyon szép lett!
1. lap:
2. lap:
3. lap:
Krém:
A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy formát használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, lisztezzük. Ez alól csak a Szilikon Hercegnő Forma a kivétel, azt elég, ha egy konyhai papírtörlővel kitöröljük, és máris mehet bele a következő tészta.
Először a Nescafés (mákos) lapot sütjük meg.
A hozzávalókat a Konyhaművész Pro Tálban összekeverjük, majd a Szilikon Hercegnő formába Tesszük. Mehet az előmelegített sütőbe.
Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük, ellenőrizzük tűpróbával. Ha megsült, lisztezett deszkára tesszük.
Tipp:A Szilikon formából nagyon könnyen kiemelhetjük a tortalapokat úgy, hogy a forma szélét lehajtjuk és kezünkkel alányúlunk a tortalapnak és kiemeljük. Így nem kell forgatni a deszkán vagy a sütőpapíron.
Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
Krém:
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Edényben, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük.
A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral a Konyhaművész Pro Tálban úgy, hogy a fröcskölés gátlót rátesszük, ez megakadályozza, hogy a margarin és a cukor kirepdessen a tálból keverés közben.
Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémhez.
Ezután lehet is tölteni a tortalapokat.
A krémből egy kis adagot teszünk a Krémharmonikába. Ezzel fogjuk a tortánkat díszíteni. A torta tetejére és oldalára is hagyunk krémet.
A maradékot kettéosztjuk.
Alulra kerül a Nescafés (mákos) tészta, amit ráteszünk a Szilikon Sütőlapra. Rákenjük a krém felét, amit a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével szépen elsimítunk.
Rátesszük a kakaós tésztát, a krém másik felét, majd a diós tészta zárja a tortánkat.
Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát.
A félretett krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.
Végül csoki reszelékkel és a krémrózsákkal díszítjük.
A krémrózsákra egy-egy szem, díszítő színes drazsét teszünk.
Természetesen alkalomhoz illően, bárki ízlése és tudása szerint díszítheti.
A tortánkat áttesszük egy torta tartóra, vagy tálcára úgy, hogy egyik kezünkkel óvatosan az asztal széle felé húzzuk a Szilikon Sütőlapot, másik kezünkkel óvatosan a torta alá nyúlunk és mikor kellően alá tudunk nyúlni, akkor a másik kezünkkel is a torta alá nyúlunk és óvatosan a tálcára tesszük a kész tortánkat.
Szilikon Hercegnő mérete:
26 cm átmérőjű, de 40x40 cm-es tepsiben is készíthetjük, így szögletes lesz a süteményünk.
Javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.