Pörkölthöz: Lehet disznócombból, lapockából vagy csirkemellből is készíteni, én ez utóbbiból főztem, mégpedig 60-70 dkg-ból+1 nagy fej vöröshagyma+10 dkg szalonna+1 kk pirospaprika ( aki paprikásabbra szeretné, rakhat bele többet is )+1 csipet őrölt bors, só.
Habaráshoz: kb.1 dl víz+3-4 ek liszt+ 1 doboz tejföl.
Nokedlihez: 1 tojás+liszt+víz+só.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A húst kiklopfolom és csíkokra vagy kockákra vágom. Nagyobb serpenyőben megpirítom a kis csíkokra vágott szalonnát, majd a zsírján megdinsztelem a hagymát és rádobom a húst, ha megfehéredett, akkor a pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Eztután fűszerezem sóval+őrölt borssal és lefedem. Néhányszor megkeverem és időközönként felöntöm kicsi vízzel, ami elforrt. Ha megpuhult a hús, besűrítem a csomómentesre kevert tejföl+víz+liszt keverékével és a legalacsonyabb hőfokra lehúzva a gázt, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pörköltbe. Ha besűrűsödött, elkészült!:) A nokedlihez való összetevőkből nem túl híg masszát keverünk és forrásban lévő olajos vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.