1nagy fej vöröshagyma
kb 50dkg sertéskaraj
házikolbász vagy szalámi vagy bolti . egy fél rúddal
1 nagy tejföl:340g
kevés liszt
füszerezéshez:pirospaprika,só,bors,delikát
( ezt az ételt ugyanúgy csináljuk mint a pörköltet de azért le írom a menetét)
A húst felkockázzuk a kolbászt felkarikázzuk .A vöröshagymát felkockázom apróla. Kevés olajon megdisztolom( vagy ahogy anyukám mondja addig párolom míg üveges nem lesz és könnyen nyomódik). Szórunk bele pirospaprikát összekavarjuk beleszórjuk a húst összekeverem és addig nem öntök a húsra vizet míg nem enged maga alól egy keveset. Ezután borítunk rá sok vizet hogy ellepje, só, bors ,delikáttal ízesítjük és hagyjuk főnni a gázon. Eközbe a tésztát elkészítjük az előírása szerint :)
Ha a hús már rágható de egy picit még rágós beleborítjuk a kolbászt is és főzzük egy kicsit még. Ha nem rágós a husi akkor már megfőtt de még menjen alatta a tűz!
Eközben a tejfölt kevés liszttel elkavarom szép simára egy másik tálba. (Vigyázzunk nehogy görcsös legyen). Ha elkavartuk hígítjuk a pörköltlével és szépen visszaöntjük a pörköltbe a tejfölös levet. Kb 10 percig még kavargatjuk míg besűrűsödik .
tésztával,nokedlivel,tarhonyával is lehet tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.