Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Vacsorára ajánlott ételek receptek » Csikós tokány

felvitel dátuma: 2014-01-15 07:07:24       mai nézettség: 2       nézettség: 5644
részletes recept
Csikós tokány
Hozzávalók 1 személyre:

1nagy fej vöröshagyma

kb 50dkg sertéskaraj

házikolbász vagy szalámi vagy bolti . egy fél rúddal

1 nagy tejföl:340g

kevés liszt

füszerezéshez:pirospaprika,,bors,delikát

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

( ezt az ételt ugyanúgy csináljuk mint a pörköltet de azért le írom a menetét)

A húst felkockázzuk a kolbászt felkarikázzuk .A vöröshagymát felkockázom apróla. Kevés olajon megdisztolom( vagy ahogy anyukám mondja addig párolom míg üveges nem lesz és könnyen nyomódik). Szórunk bele pirospaprikát összekavarjuk beleszórjuk a húst összekeverem és addig nem öntök a húsra vizet míg nem enged maga alól egy keveset. Ezután borítunk sok vizet hogy ellepjebors ,delikáttal ízesítjük és hagyjuk főnni a gázon. Eközbe a tésztát elkészítjük az előírása szerint :)

Ha a hús már rágható de egy picit még rágós beleborítjuk a kolbászt is és főzzük egy kicsit még. Ha nem rágós a husi akkor már megfőtt de még menjen alatta a tűz!

Eközben a tejfölt kevés liszttel elkavarom szép simára egy másik tálba. (Vigyázzunk nehogy görcsös legyen). Ha elkavartuk hígítjuk a pörköltlével és szépen visszaöntjük a pörköltbe a tejfölös levet. Kb 10 percig még kavargatjuk míg besűrűsödik .

tésztával,nokedlivel,tarhonyával is lehet tálalni.

Szakács: Timi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*