Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Csicsókakrémleves édesköménnyel, baconnel, füstölt

felvitel dátuma: 2015-11-08 12:57:12       mai nézettség: 2       nézettség: 1017
részletes recept
Csicsókakrémleves édesköménnyel, baconnel, füstölt
Hozzávalók 4 személyre:
  • 75 dkg csicsóka
  • 2 közepes krumpli
  • 1 db édeskömény
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb tojás
  • néhány szelet bacon
  • reszelt füstölt sajt
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A csicsókát megpucoljuk (Én először leáztattam róla  a rajta maradt földet, majd folyó víz alatt lemostam, kezelhető gumókra törtem/vágtam, és inkább csak lekapartam, mint az újkrumplit.) A krumplit is megpucoljuk és a csicsókával együtt kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk. Az édeskömény zöldjét levágjuk, külső burkát eltávolítjuk, és kivágjuk a torzsáját

Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a karikára vágott fokhagymát, néhányat keverünk rajta, hogy az íz- és illatanyagai kellően felszabaduljanak. Felöntjük kb, fél deci vízzel, hozzáadjuk a durván felaprított vöröshagymát és édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összepároljuk, ez  a keverék adja a krémlevesünk alapízét
Beletesszük a csicsókát és a krumplit, és puhára főzzük - akkor , ha a fakanállal is ketté lehet vágni a darabokat, kb. 20 perc. Ezután, botmixerrel pépesítjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a főzőtejszínt a tojással, és egyesével néhány merőkanál levest adunk hozzá, így nem ugrik össze a tejszín, majd készre keverjük a lábasban a maradék levessel, utánasózzuk, ha szükséges.
Pirított baconnel és reszelt, füstölt sajttal tálaljuk.
Szakács: Pádi Gas


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*