Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Csibemáj galuskaleves

felvitel dátuma: 2012-01-20 20:00:38       mai nézettség: 3       nézettség: 1410
részletes recept
Csibemáj galuskaleves
Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez
•    2 db dundi sárgarépa
•    1 db fehérrépa
•    ¼ vagy egy kicsi zeller (15 dkg)
•    1 fej vöröshagyma
•    15 dkg karalábé
•    1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint
•    olaj
•    petrezselyem a szóráshoz

 


A galuskához
•    20 dkg csibemáj
•    1 db tojás
•    
•    bors
•    1,5 ek zsemlemorzsa
•    és annyi liszt, hogy nokedli sűrűségű legyen a massza
•    ½ kisebb vöröshagyma reszelve vagy nagyon apróra vágva
•    petrezselyem

 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

1.    A májat elkaparom, hozzáadom a tojást, sót, borsot, hagymát, petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjak. Félreteszem.
2.    A zöldségeket 1-1 cm darabokra vágom. A hagymát az olajon üvegesre pirítom közben a zöldségeket is hozzáadom, és párolom tovább egy kicsit. Majd felöntöm a húslevessel és felforralom, puhára főzöm
3.    A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatom a májgaluskát és készre főzöm. Petrezselyemmel megszórom és tálalható.

Megjegyzés: Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 21

Étvágygerjesztő látvány!!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*