Étvágygerjesztő látvány!!:)
A leveshez
• 2 db dundi sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• ¼ vagy egy kicsi zeller (15 dkg)
• 1 fej vöröshagyma
• 15 dkg karalábé
• 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint só
• olaj
• petrezselyem a szóráshoz
A galuskához
• 20 dkg csibemáj
• 1 db tojás
• só
• bors
• 1,5 ek zsemlemorzsa
• és annyi liszt, hogy nokedli sűrűségű legyen a massza
• ½ kisebb vöröshagyma reszelve vagy nagyon apróra vágva
• petrezselyem
1. A májat elkaparom, hozzáadom a tojást, sót, borsot, hagymát, petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjak. Félreteszem.
2. A zöldségeket 1-1 cm darabokra vágom. A hagymát az olajon üvegesre pirítom közben a zöldségeket is hozzáadom, és párolom tovább egy kicsit. Majd felöntöm a húslevessel és felforralom, puhára főzöm
3. A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatom a májgaluskát és készre főzöm. Petrezselyemmel megszórom és tálalható.
Megjegyzés: Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.