Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Cseváp *

felvitel dátuma: 2016-01-14 16:45:51       mai nézettség: 4       nézettség: 1981
részletes recept
Cseváp *
Hozzávalók 4 személyre:

Cseváp * (családi recept alapján készült) Hozzávalók: 50 dkg sertéshús 50 dkg birkahús ( vegyesen:sertés-,birka-,kecske-,marha-,=1kg) 2 dkg 1/2 dkg bors 4-5 gerezd fokhagyma vegeta borsikafű 2 kk púpozott szódabikarbóna=ettől lesz roppanós

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A többféle húst finomlyukú tárcsán kétszer daráld le.A többi hozzávalóval együtt alaposan dolgozd össze.Tedd egy jól záradó edénybe.és érleld hűvös helyen legalább egy napon át.
Sütés előtt formázz a húsos masszából kis kolbászkákat,és erős tűz felett,zsírozott rostélyon vagy olajozott serpenyőben süsd meg.Kínálj mellé pitát vagy friss kenyeret,ájvárt,kockákra vágott vörös-lila hagymát,hasábburgonyát,ki hogy szereti.
Házi pita * (8 db-hoz)
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt
2,5 dkg friss élesztő
1kk
1 tk cukor
250 ml langyos víz
Így készítettem:
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam. Szükség szerint (a liszt minőségétől függően) kevés langyos vizet lehet még hozzá adni. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkára borítottam, 8 egyforma darabra vágtam, melyeket egyenként gömbölyítettem, majd kb. 3-4 mm vastag körökké nyújtottam.
A tésztát további 30 percig pihentettem. Közben a sütőt előmelegítettem 200 fokosra.
A nyers pitákat nagy sütőlemezre tettem (egyszerre 4 db fért ), majd kb. 17-20 perc alatt készre sütöttem.
Étvágyat!

(Halkan megsúgom,hogy Szerbiai származású vagyok. :-)

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*