Cseváp * (családi recept alapján készült) Hozzávalók: 50 dkg sertéshús 50 dkg birkahús ( vegyesen:sertés-,birka-,kecske-,marha-,=1kg) 2 dkg só 1/2 dkg bors 4-5 gerezd fokhagyma vegeta borsikafű 2 kk púpozott szódabikarbóna=ettől lesz roppanós
A többféle húst finomlyukú tárcsán kétszer daráld le.A többi hozzávalóval együtt alaposan dolgozd össze.Tedd egy jól záradó edénybe.és érleld hűvös helyen legalább egy napon át.
Sütés előtt formázz a húsos masszából kis kolbászkákat,és erős tűz felett,zsírozott rostélyon vagy olajozott serpenyőben süsd meg.Kínálj mellé pitát vagy friss kenyeret,ájvárt,kockákra vágott vörös-lila hagymát,hasábburgonyát,ki hogy szereti.
Házi pita * (8 db-hoz)
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt
2,5 dkg friss élesztő
1kk só
1 tk cukor
250 ml langyos víz
Így készítettem:
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam. Szükség szerint (a liszt minőségétől függően) kevés langyos vizet lehet még hozzá adni. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkára borítottam, 8 egyforma darabra vágtam, melyeket egyenként gömbölyítettem, majd kb. 3-4 mm vastag körökké nyújtottam.
A tésztát további 30 percig pihentettem. Közben a sütőt előmelegítettem 200 fokosra.
A nyers pitákat nagy sütőlemezre tettem (egyszerre 4 db fért rá), majd kb. 17-20 perc alatt készre sütöttem.
Jó Étvágyat!
(Halkan megsúgom,hogy Szerbiai származású vagyok. :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.