35 dkg liszt
22 dkg ráma
8 dkg porcukor
1 egész tojás
2 vaníliás cukor
1k.kanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
*Baracklekvár házi
* vaníliás porcukor
*Citromos máz a tetejére:
10 dkg porcukrot elkeverünk 2-3 ek.citromlével és ecsettel megkenjük vele a linzerek felső felét.Hadjuk megszáradni.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiszaggatott tésztákat, és néhány perc alatt készre sütjük. Kihűlés után baracklekvárral töltjük.Vaníliás porcukorba beleforgatjuk. Természetesen dobozba téve eltartható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.