A TÉSZTÁHOZ:
A CSERESZNYÉS RÉSZHEZ:
A CSOKOLÁDÉKRÉMHEZ:
A TÉSZTÁHOZ lisztet,margarint/vajat és a porcukrot tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-4 mm vékonyra nyújtjuk majd kibélelünk vele egy kivehető aljú piterformát (én kivehető nélküliben készítettem, kinek milyen fajtájú van) A lelógó tésztát levágjuk, az alját megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá és rizzsel vagy babbal kitöltjük, hogy a tésztát a forma oldalánál tartsa sütés közben.
180°-os sütőbe tesszük, amikor világosodni kezd a tészta széle, kivesszük a papírt (eldobjuk) majd készre (a.barnára) sütjük.
A CSERESZNYÉS RÉSZHEZ a lesepegtetett, magozott cseresznyét a cukorral, vaníliás cukorral,fahéjjal és a darált kekszel/zsemlemorzsával elkeverjük, MAJD a linzertésztán egyenletesen eloszlatjuk.
A CSOKIKRÉMHEZ a lisztet a kakóval, gyömbérporral, tojássárgájával és kevés! tejjel péppé keverjük.
A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint . Még melegen a cseresznyés részhez öntjük, elkenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.