Hozzávalók:
Ezt a sütit saját magam ötletéből készítettem, főleg paleosok figyelmébe, de egészségesen táplálkozók és gluténérzékenyeknek is.
3 db tojás
3 evőkanál nyírfacukor (vagy cukor)
3 evőkanál oliva
1 tk. sütőpor
1-2 evőkanál vanília aroma
8 evőkanál őrölt mandula
4 evőkanál szezámliszt (a szezámmagot kávédarálón le lehet darálni Sparban a legolcsóbb)
cseresznye tetszés szerinti mennyiség kb. 10-12 szem
Lehet a gyümölcs eper, vagy meggy, áfonya, szilva, esetleg barack.
*
Elkészítés:
Gyorsan elkészíthető és finom.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá felverem.
A sárgákhoz hozzáadom a cukrot, olivát, vanília aromát és habverővel felverem.
Óvatosan hozzáadom a magliszteket és a sütőport, majd elkeverem csomómentesre.
Beleforgatom a felvert habot és a megmosott cseresznyét, kimagozva, félbe vágva belekeverem a tésztába.
Sütőpapírral bélelt kisebb kenyérsütő formába öntöm a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütöm, tűpróba.
A tepsiből kiöntöm a sütit, majd óvatosan lehúzom a sütőpapírt róla és rácson hagyom kihűlni.
Ha kihűlt, szeletelhető.