Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Könnyű » Cseresznyés pudingos süti

felvitel dátuma: 2017-06-23 18:12:01       mai nézettség: 1       nézettség: 935
részletes recept
Cseresznyés pudingos süti
Hozzávalók 6 személyre:
A pudinghoz
6 dl dl tej
6 ek cukor
2 tasak csokoládés pudingpor
A tésztához
35 dkg finomliszt
15 dkg cukor
6 db tojás
1 1/5 dl napraforgó olaj
1 1/5 dl víz
2 teáskanál vanília kivonat
1 csomag sütőpor
1 csipet só
70 dkg cseresznye
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni.
A tésztához
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, olajat, vizet, sütőport és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan egy fakanállal beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kb. 38x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
Egy kanál segítségével a pudingot foltokban ráhalmozzuk.
Végül az alaposan lecsöpögtetett cseresznyét rásorakoztatjuk.
180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*