35-dkg liszt
3dkg élesztő
1,5dl tej
20dkg cukor,
2 egész tojás,
2 evkanál tejföl
citromhéj,citromlé,vaniliás cukor,örölt fahéj
porcukor a szóráshoz,
30dkg fagyasztott vagy befött cseresznye
A kelesztő tálba szórom a lisztet,cukrot,van.cukrot,citromhéj és a citrom leve,összekeverem,mélyedést csinálok a közepébe és beleöntöm a langyos tejet,rámorzsolom az élesztőt,ráhúzok a lisztből egy kanálnyit,lefedem és megvárom, amig az élesztő felfut,kb 10 perc,ráütöm a két tojást és elkezdem bedagsztani,a vajat megolvasztom előtte és apránként a tejföllel együtt hozzádagasztom.Lelisztezem és megkelesztem,kb 35 perc.
Kizsírozom a tepsit és a megkelt tésztát belenyomkodom,rászórom a cseresznyét,amit előtte egy kicsit átpároltam van.cukorral és fahéjjal
Előmelegített sütőben 150 fokon légkeverés mellett 40 percig sütöm.Mikor elkészült meghintem porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.