Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Könnyű » Cseresznyés köttes

felvitel dátuma: 2012-05-19 14:15:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2740
részletes recept
Cseresznyés köttes
Hozzávalók 6 személyre:

35-dkg liszt

3dkg élesztő

1,5dl tej

20dkg cukor,

2 egész tojás,

2 evkanál tejföl

citromhéj,citromlé,vaniliás cukor,örölt fahéj

porcukor a szóráshoz,

30dkg fagyasztott vagy befött cseresznye

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A kelesztő tálba szórom a lisztet,cukrot,van.cukrot,citromhéj és a citrom leve,összekeverem,mélyedést csinálok a közepébe és beleöntöm a langyos tejet,rámorzsolom az élesztőt,ráhúzok a lisztből egy kanálnyit,lefedem és megvárom, amig az élesztő felfut,kb 10 perc,ráütöm a két tojást és elkezdem bedagsztani,a vajat megolvasztom előtte és apránként a tejföllel együtt hozzádagasztom.Lelisztezem és megkelesztem,kb 35 perc.

Kizsírozom a tepsit és a megkelt tésztát belenyomkodom,rászórom a cseresznyét,amit előtte egy kicsit átpároltam van.cukorral és fahéjjal

Előmelegített sütőben 150 fokon légkeverés mellett 40 percig sütöm.Mikor elkészült meghintem porcukorral.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=7178

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*