1 pohár natur joghurt vagy kefir
2 evőkanál tejföl
2,5 pohár liszt
1,5 pohár cukor
0,5 pohár étolaj
1 sütőpor
2 egész tojás
nagy méretű tepsibe dupla adag kell mindenből
1 kg magozott cseresznye
0,5 kg földieper
Tojást a cukorral és a sütőporral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot az étolajat és végül a lisszttel is jól összekavarjuk. Óvatosan belekeverjük a gyümölcs 2/3 részét és sütőpapirral bélelet tepsibe simitjuk . Tetejét megrakjuk a maradék gyümölccsel és közepes lángon készre sütjük. Teljes kihülés után tetszőlegesen szeljük és porcukorral tálaljuk.
Diszithetjük a tésztát porcukor helyett fehér vagy ét csokival megcsorgatva.Szines tarka tésztát is készithetünk. A tésztát felét kakaóval elkeverjük és a barna masszát kanalanként tesszük a tepsibe a fehér masszára s igy sütjük.
Gyümölccsel is szabadon gazdálkodhatuk lehet több is a gyümölcs vagy kevesebb izlés szerint.
Sárgabarack és szilva érésekor keményebb barackkal és szilvával is nagyon finom. Főleg a sárgabarackos.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.