Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » cseresznye-eper dzsem

felvitel dátuma: 2013-05-23 08:24:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2124
részletes recept
cseresznye-eper dzsem
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

2 kg cseresznye/kimagozva/
1 kg eper
70 dkg cukor
1 teáskanál citromsav
2 cs 3:1 dzsemfix
1 kávéskanál fahéj

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A megmosott gyümölcsöket egy edényben bot mixerrel pépesítettem. Aki darabosabban szereti, csak kevés ideig, aki simábban kedveli, tovább mixelje. Ezt követően hozzáadtam a cukrot, a dzsemfixet, a citromsavat és a fahéjat, majd forrástól számítva 5-10 percig főztem. Ha hab képződik rajta, azt le kell szedni. Az előkészített, tisztára mosott üvegekbe szedtem, lezártam a kupakkal és fejre állítottam 10 percig. Ezt követően száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből kb 5-6 „nagymama lekváros üveggel” lesz.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*