Hozzávalók:
2 kg cseresznye/kimagozva/
1 kg eper
70 dkg cukor
1 teáskanál citromsav
2 cs 3:1 dzsemfix
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A megmosott gyümölcsöket egy edényben bot mixerrel pépesítettem. Aki darabosabban szereti, csak kevés ideig, aki simábban kedveli, tovább mixelje. Ezt követően hozzáadtam a cukrot, a dzsemfixet, a citromsavat és a fahéjat, majd forrástól számítva 5-10 percig főztem. Ha hab képződik rajta, azt le kell szedni. Az előkészített, tisztára mosott üvegekbe szedtem, lezártam a kupakkal és fejre állítottam 10 percig. Ezt követően száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből kb 5-6 „nagymama lekváros üveggel” lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.