Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Cseresznye lekvár ahogy én csinálom

felvitel dátuma: 2015-06-21 18:06:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2382
részletes recept
Cseresznye lekvár ahogy én csinálom
Hozzávalók 1 személyre:

8 kg cseresznye cukor ízlés szerin 2 dkg citromsav

A cseresznye lekvárt úgy csináltam mint a szilvalekvárt és finom kemény sütésálló lett.

A szilvalekvár receptjét is betettem.

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 180 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Cseresznye lekvár készítése

Nagyon sok cseresznyénk van a befőtt nem igazán megy nálunk. A fagyóba teszek el mert süteményekbe, gyümölcslevesnek kompótnak, sokkal finomabb. Ma kipróbáltam 8 kg cseresznyéből úgy lekvárt főzni, ahogyan a szilvából készítem. Nagyon finom kemény sütésálló lekvár lett belőle. Annyi változással, amikor már a sütőből ki került akkor  még melegen a lábasba össze tumixoltam úgy tettem ízlés szerint a cukrot és rövi időn belül kemény cseresnye lekvár lett belőle. ekkor tettem bele  citromsavat összekevertem és üvegbe tetem úgyan úgy mint a szilvánál. Holnap már egy 15 l lábassal fogom csinálni.

Szilvalekvár  főzése ahogy én csinálom.

Először a szilvát jól megmosom, kettétöröm, majd kimagozom ( nem darálom ) Van egy 15 l lábasom, ami belefér a gázsütőbe. Ezt a lábast jól ki ecetezem úgy, hogy a lábas oldalát is érje az ecet, kb 1,5 dl ecettel. A lecsurgott ecettett nem öntöm ki marad a lábasba. Teljesen tele rakom szilvával és beteszem a sütőbe 200 fokon kb 5 óra hossza kell, hogy majdnem félig elfőjön a leve, Nagyon fontos nem szabad megkavarni!!! Nem ég oda nyugodtan lehet, mellette dolgozni! Ha már  félig elfőtte a levét akkor felteszem a gázra és ízlés szerint cukrot teszek hozzá, és folyamatosan kavarom, Ez a művelet olyan 45 percig tart és finom kemény sütésálló lekvárom van. Tiszta száraz üvegbe rakom, minden csavar alá folpactott rakok és jól rácsavarom a tetejét, és száraz dusztba teszem ott hagyom kihűlni. Nem teszek semmi tartósítót bele.

Szilvát nem kell turmixolni!!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ibolya fodor 2015 június 21

Nagyon finom lehet,szivesen megkóstolnám

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*