Így is nagyon jó ez, Henikém!!!!!!
A cseresznyét jól átmosom kétszer-háromszor, kimagozom, lehet hozzá tenni kevés citromsavat, hogy ne barnuljon meg (1 késhegynyit belekeverek). Aztán lassú tűzön elkezdem főzni a lekvárt, amikor már felforrt és kicsit sűrűsödött, teszek bele cukrot és dzsemfixet, jól elkeverem, nem kell megijedni kicsit felhigul a cukortól majd újra sűrűsödni kezd. Mikor már elég sűrű pár perc múlva, akkor félre tolom és megtisztított üvegekbe töltöm. Lezárás előtt régi szokás, épp egy kevés szalicilt teszek rá, hogy biztosra menjek. Légmentesen lezárom, majd száraz dunsztba teszem és hagyom kb. 2-3 napig, teljesen kihűljön.
Kiszedem a dunsztból és polcra helyezem.
sajnos egy fáziskép férjem telefonján van és nem tudom ide feltenni mert nincs itthon...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.