Tetszik a humorod :-)
Cseresznyefa, aki leszedi, idő,meg még több idő....
A befőttekhez...üvegenként 4-5 kanál cukor, késhegynyi tartósítószer, időben megvásárolt celofán és gumi, mert az mindég fogyóeszköz....
A cseresznyét tisztítjuk, üvegekbe rakjuk, rá a cukrot , felöntjük vízzel, a tetejére tartósító szert teszünk (szalicíl, vagy nárrium benzoát)...ha meg akarjuk bolondítani nagyon finom egy kicsi egész fahéj is bele...
Celofánnal, gumival és lehetőleg csavaros tetővel lezárjuk.
Újságpapírba csomagolva Félig vízzel töltött fazékba téve dunsztoljuk a cseresznye forrásától számítva 20 percig.
Mivel én még az elmúlt 50 év alatt nem tanultam meg, mikor kezd forni az üvegben is a lé így 1 órát dunsztolom és ez bevállt.
Jó elővenni a kamrából a hideg téli napokon kompótként, vagy sült hús mellé...
Tetszik a humorod :-)
Tetszik a humorod :-)
Én is igy szoktam minden befőttet eltenni, nálam bevált hogy mikor elolvad benne a cukor és szépen gyönyözik akkor jó!Nemigen szokott megromlani,de ezt te is biztosan tudod!üdv Lívia
Ha egy mokkáskanál ecetet tesztek bele akkor ropogós marad a cseresznye, üveges zöldbabnál pedig fehér marad a sárga hüvelyű zöldbab. Én is akkor szoktam lekapcsolni mikor gyöngyögyzik az üvegben a lé kb 1 óra múlva.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.