Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » CSERESZNYE befőzés

felvitel dátuma: 2011-06-07 08:25:19       mai nézettség: 2       nézettség: 5061
részletes recept
CSERESZNYE befőzés
Hozzávalók 1 személyre:

Cseresznyefa, aki leszedi, idő,meg még több idő....

A befőttekhez...üvegenként 4-5 kanál cukor, késhegynyi tartósítószer, időben megvásárolt celofán és gumi, mert az mindég fogyóeszköz....

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A cseresznyét tisztítjuk, üvegekbe rakjuk, rá a cukrot , felöntjük vízzel, a tetejére tartósító szert teszünk (szalicíl, vagy nárrium benzoát)...ha meg akarjuk bolondítani nagyon finom egy kicsi egész fahéj is bele...
Celofánnal, gumival és lehetőleg csavaros tetővel lezárjuk.
Újságpapírba csomagolva Félig vízzel töltött fazékba téve dunsztoljuk a cseresznye forrásától számítva 20 percig.

Mivel én még az elmúlt 50 év alatt nem tanultam meg, mikor kezd forni az üvegben is a lé így 1 órát dunsztolom és ez bevállt.
Jó elővenni a kamrából a hideg téli napokon kompótként, vagy sült hús mellé...
 

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 június 7

Tetszik a humorod :-)

10/10 Hani 2011 június 7

Tetszik a humorod :-)

10/10 Bihary Livia 2011 június 7

Én is igy szoktam minden befőttet eltenni, nálam bevált hogy mikor elolvad benne a cukor és szépen gyönyözik akkor jó!Nemigen szokott megromlani,de ezt te is biztosan tudod!üdv Lívia

10/10 Klári 2011 június 7

Ha egy mokkáskanál ecetet tesztek bele akkor ropogós marad a cseresznye, üveges zöldbabnál pedig fehér marad a sárga hüvelyű zöldbab. Én is akkor szoktam lekapcsolni mikor gyöngyögyzik az üvegben a lé kb 1 óra múlva.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*