Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Csemegeuborkás gombaragu

felvitel dátuma: 2013-06-13 20:00:45       mai nézettség: 1       nézettség: 3005
részletes recept
Csemegeuborkás gombaragu
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 db csemegeuborka
  • 50 dkg gomba vagy szeletelt gombakonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna vagy 1 ek sertészsír
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyem
  • bors
  • csipetnyi cukor
  • fokhagyma (aki szereti, de kihagyható)
  • 1 mk fűszerpaprika
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 28 perc
Elkészítés:

Az apróra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában vagy a sima zsírban üvegesre fonnyasztom a hagymát, 600 W-on 2 perc alatt.

Beleteszem a nagyobbra kockázott gombát, ízesítem sóval, borssal, pici cukorral, megszórom a fűszerpaprikával és összekeverem.

Visszateszem a mikróba, és szintén 600 W-on 10 perc alatt készre főzöm.

Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát.

Én konzervből készítettem, és amikor a gomba megfőtt, és hozzátettem az uborkát is, hozzáadtam a konzerv levét is és összeforraltam, 2 perc alatt szintén 600 W-on.

Kiveszem a mikróból, atkeverem és 2-3 percig hagyom pihenni.

Pár perc pihenés után megszórom kevés liszttel, majd ráteszem a tejfölt.

Átforralom, majd megszórom a vágott petrezselyemmel. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel nagyon finom.

Aki szereti tehet frissen is tejfölt még tálaláskor.

Rizs készítése a mikróban

http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444

Szakács: Marcsi64


Film link: http://mikromodi.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*