Az apróra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában vagy a sima zsírban üvegesre fonnyasztom a hagymát, 600 W-on 2 perc alatt.
Beleteszem a nagyobbra kockázott gombát, ízesítem sóval, borssal, pici cukorral, megszórom a fűszerpaprikával és összekeverem.
Visszateszem a mikróba, és szintén 600 W-on 10 perc alatt készre főzöm.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát.
Én konzervből készítettem, és amikor a gomba megfőtt, és hozzátettem az uborkát is, hozzáadtam a konzerv levét is és összeforraltam, 2 perc alatt szintén 600 W-on.
Kiveszem a mikróból, atkeverem és 2-3 percig hagyom pihenni.
Pár perc pihenés után megszórom kevés liszttel, majd ráteszem a tejfölt.
Átforralom, majd megszórom a vágott petrezselyemmel. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel nagyon finom.
Aki szereti tehet frissen is tejfölt még rá tálaláskor.
Rizs készítése a mikróban:
http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.