Hozzávalók:
Hozzávalók 2db 5 dl-es üveghez:
uborka amennyi belefér ( több vízben átmosva )
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 dl 10%-os ecet
1 fej hagyma gerezdre vágva
1 sárga paprika cikkekre vágva
2 szem zöld paradicsom
1-2 babérlevél
2 mokkáskanál koriander
2 mokkáskanál mustármag
2 darabka kapor
1-1 késhegynyi borkén
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A megmosott üveg aljára tesszük a kaprot , babérlevelet és elrendezzük benne az apró uborkákat.Én most tettem bele zöld paradicsomot és sárga paprikát is félbe vágva ,illetve hagymát gerezdben . Ezután egy edénybe beleteszem a sót, cukrot,kb 1 liter vízzel és az ecettel kikeverem . A koriandert, mustármagot ráteszem az uborkára . Ráöntjük az ecetes levet, a tetejére biggyesztjük a borként és szorosan lezárjuk.
Természetesen ,csak uborkából is készíthetjük ,de ha nincs annyi termés a kertben így is pótolható és nagyon finom .