A tésztához:
4 dl tej
5 dkg élesztő (friss)
60 dkg búzaliszt
3 db tojássárgája
2 evőkanál étolaj
6 dkg kristálycukor
1 apró csipet só
-kenéshez 1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
12,5 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
2,5 dl tej
Először a krémet készítjük el. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük.
1.A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
2.Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
3.Felét megkenjük csokipudinggal.
4.A tészta másik felét ráhajtjuk a csokis oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
5.A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
6.Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
7.A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.
Tipp:Vanília ízű pudinggal is fincsiiii smile hangulatjel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.