Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Csavart csiga csokipudinggal *

felvitel dátuma: 2016-01-05 13:32:27       mai nézettség: 1       nézettség: 675
részletes recept
Csavart csiga csokipudinggal *
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
4 dl tej 
5 dkg élesztő (friss)
60 dkg búzaliszt 
3 db tojássárgája
2 evőkanál étolaj
6 dkg kristálycukor 
1 apró csipet
-kenéshez 1 tojás

A töltelékhez:

10 dkg vaj

2 evőkanál kakaó

12,5 dkg cukor

1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)

2,5 dl tej

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük.
1.A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük
2.Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, nagyra.
3.Felét megkenjük csokipudinggal.
4.A tészta másik felét ráhajtjuk a csokis oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
5.A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
6.Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
7.A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.

Tipp:Vanília ízű pudinggal is fincsiiii smile hangulatjel

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*