Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csavart csiga csokipudinggal *

felvitel dátuma: 2015-04-23 17:52:48       mai nézettség: 1       nézettség: 808
részletes recept
Csavart csiga csokipudinggal *
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
4 dl tej
5 dkg élesztő (friss)
60 dkg búzaliszt
3 db tojássárgája
2 evőkanál étolaj
6 dkg kristálycukor
1 apró csipet
-kenéshez 1 tojás

A töltelékhez:

10 dkg vaj

2 evőkanál kakaó

12,5 dkg cukor

1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)

2,5 dl tej

 

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük.
1.A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
2.Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
3.Felét megkenjük csokipudinggal.
4.A tészta másik felét ráhajtjuk a csokis oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
5.A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
6.Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*