Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Császárzsemle

felvitel dátuma: 2011-12-17 10:49:33       mai nézettség: 1       nézettség: 4587
részletes recept
Császárzsemle
Hozzávalók 5 személyre:

10 darabhoz:

  • 50 dkg fehér liszt (pl. tönköly fehér liszt),
  • 7 g szárított élesztő,  
  • 1 tk ,
  • 1 tk méz (vagy egy csipet stevia),
  • 1 dl tej,
  • 1,5 dl víz,
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojásfehérje

Kenéshez:

  • 1 tojás sárgája, kicsi vízzel elkeverve
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz elemeket a TW Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.

A vizet és a tejet melegítsük fel a 0,5 l-es MikroKannában. Ezután a vajat is olvasszuk fel a MikroKannában.

Tegyük a folyadékokat és az olvasztott vajat a kelesztőbe a száraz hozzávalókhoz és robotgép dagasztó karjával vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát.

A Duplafalú Kelesztő tálban két és félszeresére kelesztjük.

Majd enyhén lisztezett Gyúrólapon dolgozzuk kicsit át a tésztánkat. Ezután alakítsuk hengerré és vágjuk 10 felé. A kis tésztáinkat húzzuk hosszúkás (kb.25-30 cm) rudakká.

A rudakból először is készítsünk egy hurkot a képen látható módon.

Majd a jobb oldalra eső tésztavéget kicsit meghúzzuk, és alulról átbújtatjuk a gyűrűn, majd középen kicsit kihúzzuk.

Végül megfordítjuk a zsemlét, és a másik tésztavéget is középre húzzuk.

A zsemléket Szilikon Sütőlapra tesszük, és 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.

Ezután megkenjük a tetejüket kevés vízzel felvert tojás sárgával, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tetejüket megszórhatjuk kenéskor szezám maggal is.

Javasolt Tupperware termékek:

  • Duplafalú Ablakos Kelesztő
  • MikroKanna 0,5 l- es
  • Konyhaművész Mérőkancsó 0,5l-es
  • Gyúrólap
  • TW Keverő a tészta darabolásához, mivel a Gyúrólapon késsel TILOS dolgozni
  • TW Kenőecset
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • TW Új Hullám tálkák hozzávalók kiméréséhez
  • Aprókák tojás sárgához
  • Szilikon Sütőlapok
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 december 17

Reform:) Egy bevállalós napon nekilátok:)

0/10 Marcsi64 2011 december 17

ok

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 17

Nagyon mutatós. Imádom ezt a császárzsemlét és a formázási módot. Elég sűrűn készítem.

0/10 marika 2011 december 17

Nagyon mutatós, és bíztosan finom is! szerintem hamarosan sort kerítek én is a kipróbálására! :)

0/10 Marcsi64 2011 december 18

Kati, én most készítettem először. A formázást még gyakorolnom kell, de nagyon finom lett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*