Reform:) Egy bevállalós napon nekilátok:)
10 darabhoz:
Kenéshez:
Keverjük össze a száraz elemeket a TW Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A vizet és a tejet melegítsük fel a 0,5 l-es MikroKannában. Ezután a vajat is olvasszuk fel a MikroKannában.
Tegyük a folyadékokat és az olvasztott vajat a kelesztőbe a száraz hozzávalókhoz és robotgép dagasztó karjával vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát.
A Duplafalú Kelesztő tálban két és félszeresére kelesztjük.
Majd enyhén lisztezett Gyúrólapon dolgozzuk kicsit át a tésztánkat. Ezután alakítsuk hengerré és vágjuk 10 felé. A kis tésztáinkat húzzuk hosszúkás (kb.25-30 cm) rudakká.
A rudakból először is készítsünk egy hurkot a képen látható módon.
Majd a jobb oldalra eső tésztavéget kicsit meghúzzuk, és alulról átbújtatjuk a gyűrűn, majd középen kicsit kihúzzuk.
Végül megfordítjuk a zsemlét, és a másik tésztavéget is középre húzzuk.
A zsemléket Szilikon Sütőlapra tesszük, és 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük a tetejüket kevés vízzel felvert tojás sárgával, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejüket megszórhatjuk kenéskor szezám maggal is.
Javasolt Tupperware termékek:
Reform:) Egy bevállalós napon nekilátok:)
ok
Nagyon mutatós. Imádom ezt a császárzsemlét és a formázási módot. Elég sűrűn készítem.
Nagyon mutatós, és bíztosan finom is! szerintem hamarosan sort kerítek én is a kipróbálására! :)
Kati, én most készítettem először. A formázást még gyakorolnom kell, de nagyon finom lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.