Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Császárzsemle

felvitel dátuma: 2016-03-15 21:39:26       mai nézettség: 2       nézettség: 3006
részletes recept
Császárzsemle
Hozzávalók 6 személyre:

A felfuttatáshoz

1 dl tej

2,5 dkg élesztő ,friss

kávéskanál  cukor

A tésztához

80 dkg finom búzaliszt

3 dl víz

1 teáskanál  só

5 dk vaj

1 db  tojás

1 db  tojás a tetejére

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A langyos tejbe  tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

 

Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a  vizet és jól összegyúrjuk, majd kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük.

Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1  óra alatt a háromszorosára kelesztjük.Nálam ez az idő lerövidült a gyors kelesztőmmel.

Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk. Egyesével a két szélét aláhajtjuk ezt megcsináljuk 3-4-szer majd a két kezünk közt gömböt formálunk. Ha kész konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.

40 perc elteltével belenyomjuk a mintát, nyugodtan nyomjuk le rendesen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, Evőkanál oldala pont megfelel de ne vágjuk el a tésztát azért. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.Majd tojással lekenjük szépen ,szórhatunk rá szezámmagot is.

220 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*