Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Csalánfőzelék suszterpityókával

felvitel dátuma: 2012-05-14 22:01:25       mai nézettség: 5       nézettség: 4439
részletes recept
Csalánfőzelék suszterpityókával
Hozzávalók 6 személyre:

 

Főzelék: kb. 1 kg zsenge csalánlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, , 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, ecet és cukor.

Suszterpityóka: személyenként 1 nagy burgonya, olaj, a sütéshez.

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

1. A csalánleveleket leszedjük a száráról, alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk.

2. Az apróra vágott fokhagymát pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a leszűrt, apróra vágott csalánt, és összekavarjuk.

3. A lisztből kevés olajon világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, és a csalánhoz adjuk. Sóval, ecettel és kevés cukorral ízesítjük, majd pépesre forraljuk.

4. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, félujjnyi vastag, kerek szeletekre vágjuk, majd a vizétől leitatva, , forró olajban ropogósra sütjük. Sütés után sózzuk és borsozzuk.

5. A csalánfőzeléket tükörtojással és a suszterpityókával tálaljuk.

A recept megjelent a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha áprilisi lapszámában.

Szakács: Alíz


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zsuzsa 2012 május 15

A csalán ehető??? Ezt nem is tudtam! Csalán sampont használok, de enni még sohasem ettem!.. Nem csípős? Na, ha sikerül valahol csalán leveleket szednem, ezt kipróbálom!

0/10 Alíz 2012 május 15

Kedves Zsuzsa! A csalán ehető, de vigyázat, csak a friss hajtások alkalmasak fogyasztásra! Amíg dolgozol vele, addig csíp, ezért javaslom, hogy gumikesztyűt használj, megfőve viszont már nem csíp. :) Kellemes, jóízű, a spenótfőzelékhez hasonló főzelék lesz belőle. Mi nagyon szeretjük. :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*