A csalán ehető??? Ezt nem is tudtam! Csalán sampont használok, de enni még sohasem ettem!.. Nem csípős? Na, ha sikerül valahol csalán leveleket szednem, ezt kipróbálom!
Főzelék: kb. 1 kg zsenge csalánlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, só, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, ecet és cukor.
Suszterpityóka: személyenként 1 nagy burgonya, olaj, a sütéshez.
1. A csalánleveleket leszedjük a száráról, alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk.
2. Az apróra vágott fokhagymát pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a leszűrt, apróra vágott csalánt, és összekavarjuk.
3. A lisztből kevés olajon világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, és a csalánhoz adjuk. Sóval, ecettel és kevés cukorral ízesítjük, majd pépesre forraljuk.
4. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, félujjnyi vastag, kerek szeletekre vágjuk, majd a vizétől leitatva, bő, forró olajban ropogósra sütjük. Sütés után sózzuk és borsozzuk.
5. A csalánfőzeléket tükörtojással és a suszterpityókával tálaljuk.
A recept megjelent a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha áprilisi lapszámában.
A csalán ehető??? Ezt nem is tudtam! Csalán sampont használok, de enni még sohasem ettem!.. Nem csípős? Na, ha sikerül valahol csalán leveleket szednem, ezt kipróbálom!
Kedves Zsuzsa! A csalán ehető, de vigyázat, csak a friss hajtások alkalmasak fogyasztásra! Amíg dolgozol vele, addig csíp, ezért javaslom, hogy gumikesztyűt használj, megfőve viszont már nem csíp. :) Kellemes, jóízű, a spenótfőzelékhez hasonló főzelék lesz belőle. Mi nagyon szeretjük. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.