Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Csalamádé télire de azonnal is fogyasztható (Csild

felvitel dátuma: 2013-08-05 18:24:43       mai nézettség: 7       nézettség: 11257
részletes recept
Csalamádé télire de azonnal is fogyasztható (Csild
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 

1 kg uborka

1 kg paprika

1 kg hagyma

1 nagy fej  káposzta

4 evőkanál

  • 4 l víz
  • 4 dl  20 % ecet
  • 30 dkg cukor
  • 1 kiskanál egész feketebors
  • 1 kiskanál koriandermag
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kiskanál mustármag
  • néhány babérlevél
  • 1 kk borkén
  • 1 kk Na benzoát 
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és legyalulom. Egy nagyobb tálban összekeverem a sóval és lefedve 3 órán keresztül állni hagyom. Közben elkészítem a levet, a vizet a cukorral, ecettel, fűszerekkel felforralom, majd kihűtöm. Ha letelt a 3 óra, kinyomkodom a zöldségkeveréket (nem kell nagyon erősen!), csírátlanított üvegekbe teszem. Itt se nyomkodjuk túlzottan, mert különben megpuhul nagyon az állás során! Ráöntöm a levet és lezárom az üvegeket.Aki nem szereti a magokat benne át is szűrheti .Ez a recept 5 literes üveghez van/persze el lehet osztani kisebb üvegekbe is.

Amit mostanság megeszünk  arra nem tettem tartósítót  ,ő bemehet a hűtőbe. Ebből az adagból ha kis üvegekbe rakjuk ami 720 g –os . 6 db üveggel lett .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 dr.Nagy Klara 2014 augusztus 19

Én vizet nem teszek bele.Nekem lesz bőven leve a fűszerektől és az ecettől,sőt még marad is.

10/10 idős Seleja Györgyné Ilona 2014 augusztus 20

Ez egy szuper jó recept. Én is így raktam el, de csak keveset és el is fogyott. Most fogok többet elrakni belőle, hogy maradjon télre is.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 augusztus 21

Igen ,nagyon szeretjük mi is .Valóban jó kis recept .

9/10 margareta5161 2015 július 20

En viznelkul teszem el.

8/10 Éva Káldyné 2015 augusztus 8

Víz nélkül hogyan teszed el télre?

0/10 pálos béláné 2015 augusztus 8

nem kell hozzá viz, pár óra alatt levet enged

0/10 pálos béláné 2015 augusztus 8

évek óta hidegen teszem el, nem forralom, soha nem romlik el.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 8

Enged levet ,de nem annyit hogy elég is legyen rá az egész mennyiségre .Így kell a víz rá a főzött lébe .Aki nem rak rá annak szíve joga de nem is fog úgy elállni ,mert száraz lesz.Régóta így teszem el és nagyon finom .

0/10 PANNI68 2015 augusztus 8

Milyen tartósítóról írsz a végén???

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 8

Amit télire elrakunk abba tehetünk egy késhegynyi Na-benzoátot vagy ha van otthon még Szalicilt

0/10 Erzsébet Lukácsné Kurecskó 2015 augusztus 9

Én is viz és főzés nélkül teszem el. Nagyon elég a lé, amit enged, sőt még sok is. Évekig eláll.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 9

Évekig eláll -na ha lenne rá ideje .De nincs mert olyan finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*