1 csésze árpakása (búza)
3csésze viz
1 kiskanal so
300 g cukor
500g dio (orolt)
kevés citromhéj
1 vaniliacukor
szóráshoz tetejére őröltkeksz
rumeszenc
Megfőzzük az árpakását sóval. Főzés után hozzáadod a cukrot, diót, és kakaót(1 kanál), rumot, vaníliacukrot és a narancshéjat.
Tetejét megszórod őrőltkeksszel, v kókuszreszelékkel, s díszíted ahogy szeretnéd. Jó étvágyat hozzá!
Ez nálunk egyházi étel az ortodoxoknál, halotti misékre készítik, de nagyon finom, és egészséges, főleg ha nem félünk a kalóriáktól. Hidegen tálalva isteni:)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.