Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » coca-colás üveg torta

felvitel dátuma: 2016-12-28 16:29:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1964
részletes recept
coca-colás üveg torta
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók 2l-es kólásüveg megtöltéséhez:

Piskóta:
8db tojás
8 ek. liszt
5 ek. cukor/ eritrit stb./
csipet
1vaníliacukor/aroma el is maradhat.
1 ek.édesített instant kávé 1,1/2 dl vízzel összekeverve/ a sima lefőzött kávé is/
Ezzel fogjuk meglocsolni a kisült piskótát.

Krém:
2cs.vanília puding
4dl tej
4 ek cukor/eritrit
1 dl víz,
1 ek. instant kávé
20 dkg vaj/margarin

A kólásüveg formához:
60 dkg étcsokoládé felolvasztva kb 1,1/2 dl. olajjal.

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjéket a cukorral/édesítővel,sóval,vaníliával habbá verjük,majd a sárgákkal tovább habosítjuk,végül az átszitált lisztet apránként fakanállal belekeverjük és egy nagy kb.40x40-cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe csurgatjuk az egészet.175 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt meglocsoljuk a kávéval.

A 2 cs. pudingot az instant kávéval és egy kevés vízzel/így könnyebben elsimul a puding/összekeverjük és a 4 dl.édesített tejjel összefőzzük,majd ahogy levesszük a tűzről,belekeverjük a vajat/margarint,majd ha teljesen kihűlt,géppel jól felhabosítjuk.

A kólásüveg formához:
60 dkg étcsokoládé felolvasztva kb 1,1/2 dl. olajjal.Selymesen bársonyos állagú legyen./bármilyen lehet,nekem diétás van itthon,de a tortabevonó is./
Lehet kevesebbel kezdeni és pótolni,ha nem elég.Én biztosra akartam menni,ezért inkább vastagabbra vontam be az üveget.

 

A kimosott kólásüvegről levágjuk a kis karikát,ami a száján van,félretesszük,majd visszarakjuk a kupakot. Lefektetjük és kivágunk egy téglalap alakú formát belőle,majd az olvasztott csokoládéból töltünk az üvegbe és óvatosan körbeforgatjuk/valami legyen alatta,hogy ne az asztalra folyjon ki esetleg a csoki,ha túlfordítjuk/
Érdemes a nyílásnál kezdeni a bevonást,mert utána már könnyebben kicsordul az üregen keresztül.
Hideg helyen megdermesztjük,majd újra megismételjük a folyamatot és szintén jól kihűtjük.
Amíg dermed a csokoládé,addig csíkokra vágjuk a piskótát és a kezünk ügyébe rakjuk a krémet is.
Összeállítás.:
A résen keresztül először a piskótacsíkokat rakjuk be,úgy,hogy az üveg alját és az oldalát rakjuk körbe a locsolt oldala legyen a csokis rész felől.Ha,már nem tudunk többet belerakni,akkor jöhet a krém. Óvatosan kanállal megtöltjük/az üveg szájánál is/ a belsejét és ahogy töltjük,úgy rakjuk a piskótát is körbe,végül a résnél is piskóta legyen,majd,ha kész,akkor ezt a részt is beöntjük csokoládéval és jól kihűtjük az egészet.
Én este készítettem és egy éjszakát a hűtőben pihent,majd,mielőtt elkezdtem
"meghámozni"az üveget,betettem a fagyasztóba egy 20 percre,aztán szépen le is tudtam szedni a műanyagot róla. Nagyon finom lett
étvágyat hozzá<3

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*