Hozzávalók a piskótához:25-30 dkg cukor,6 tojás,1 citrom héja,és leve,20-25 dkg liszt,6 kanál forró víz,1 csomag sütőpor.
Citromkrémhez:2 kocka teavaj,1-2 citrom leve,és héja,ízlés szerint porcukor.
Tetejére díszítésként:1 csomag francia drazsé cukor.
Elkészítés:A tojássárgákat a cukorral,a citrom levével 15 percig keverjük.
Ezután belekeverjük egyenként a 6 kanál forró vízet,amivel még 10 percig keverjük.
Hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat,beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,és végül két részletben a felvert kemény habot.Tűpróbáig sütjük!
Citromkrém:A vajat,és a cukrot habosra keverjük,és amikor már habos hozzáadjuk a citrom lereszelt héját,és levét.
A tortát 2-3 felé vágjuk,és ezzel a krémmel kívül belül megkenjük!
Francia drazséval díszítjük ,akár a képen látható módon!
Megjegyzés:Ez a torta születésnapra készült,és nagy meglepetés volt az ünnepeltnek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.