Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Citromszörp télire

felvitel dátuma: 2013-06-17 12:05:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2684
részletes recept
Citromszörp télire
Hozzávalók 6 személyre:

citrom

cukor (literenként 60-80 dkg, de lehet 1:1-ben is készíteni, ízlés szerint)

Haas Szörptartósító arányosan a tasakon található leírás szerint

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Az előzőekben feltett cukrozott citromhéjreceptnél lehámozott citromokat használom fel.

A Tupperware Narancshámozójának segítségével felhasítom a citrom fehér héj maradványát, majd szépen lefejtem a húsról.

A levét a citromoknak én gyümölcscentrifugával nyertem ki.

A különvált rostokat addig pörgetem újra, és újra, amíg jóformán csak a magok és a száraz rostok maradnak meg. Ezt a műveletet elég sokszor megismételtem.

Akinek nincs gyümölcscentrifugája, az ne hámozza meg a citromokat, hanem félbevágva egyszerűen citromfacsarón nyerje ki a citromlevet, majd a magokat kiszedve, a levet átszűrve folytassa a készítést.

a 2 kg citromból nekem 8 dl lett.

Ehhez én 60 dkg cukrot tettem végül. Először csak csak 45 dkg-ot, de nagyon savanyúnak találtam, így a 60 dkg lett a végső cukor mennyiség.

Elvileg még bírt volna el, de így kicsit savanykásabb a szörp.

Tehát a cukrot és a tartósítót belekevertem a citromlébe. Addig kevergettem, amíg a cukor teljesen feloldódott.

Ezután tisztára mosott üvegekbe töltöttem.

Ami pedig kimaradt, szódával kóstolót tartottunk.

Nagyon finom limonádét kapunk.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*