citrom
cukor (literenként 60-80 dkg, de lehet 1:1-ben is készíteni, ízlés szerint)
Haas Szörptartósító arányosan a tasakon található leírás szerint
Az előzőekben feltett cukrozott citromhéjreceptnél lehámozott citromokat használom fel.
A Tupperware Narancshámozójának segítségével felhasítom a citrom fehér héj maradványát, majd szépen lefejtem a húsról.
A levét a citromoknak én gyümölcscentrifugával nyertem ki.
A különvált rostokat addig pörgetem újra, és újra, amíg jóformán csak a magok és a száraz rostok maradnak meg. Ezt a műveletet elég sokszor megismételtem.
Akinek nincs gyümölcscentrifugája, az ne hámozza meg a citromokat, hanem félbevágva egyszerűen citromfacsarón nyerje ki a citromlevet, majd a magokat kiszedve, a levet átszűrve folytassa a készítést.
a 2 kg citromból nekem 8 dl lé lett.
Ehhez én 60 dkg cukrot tettem végül. Először csak csak 45 dkg-ot, de nagyon savanyúnak találtam, így a 60 dkg lett a végső cukor mennyiség.
Elvileg még bírt volna el, de így kicsit savanykásabb a szörp.
Tehát a cukrot és a tartósítót belekevertem a citromlébe. Addig kevergettem, amíg a cukor teljesen feloldódott.
Ezután tisztára mosott üvegekbe töltöttem.
Ami pedig kimaradt, szódával kóstolót tartottunk.
Nagyon finom limonádét kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.