A citromokat megmossuk, és ha kezeletlen vagy méhviasszal kezelt, akkor a héját lereszeljük a Julienne szeletelőnkkel, majd cukorral váltakozva kis üvegekbe rakjuk. Süteményekbe, fagyiba, stb. használhatjuk.
A fehér héjat a TW Narancshámozóval leszedjük.
A megpucolt citromokat a gyümölcscentrifugával kipréseljük. Párszor kipörgetjük a rostos visszamaradt részt, hogy minél jobban kiadja a levet. Ezután még a rostokat beletesszük egy szűrőbe, és hagyjuk csepegni is.
Közben a vizet felfőzzük a mézzel, egy citrom leszelt héjával. Belekeverjük a tartósítót és hagyjuk teljesen kihűlni, majd leszűrjük, hogy a citrom héja ne maradjon benne.
Amikor a szirupunk hideg, belekeverjük a citromok levét.
A szirupról és a citromléről a habot távolítsuk el természetesen!!
Üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.