70dkg sertés-szűzpecsenye,
3 evkanál liszt,
15dkg sütőmargarin vagy csak margarin
só,bors
2db citrom.1,5dl viz
Köretként: rizst készítek
A szűzpecsenyét megmosom, lecsepegtetem,érmékre ,kis szeletekre vágom,gyengén kiklopfolom és besózom,borsozom,egyik citrom levét ráfacsarom és egy órát pihen.
Lisztbe- forgatom és a vajat felhevítve egyenként beleteszem és lassan fedő alatt elkezdem sütni,kb 10 perc majd megfordítom és fedő nélkül még 10 percig szépen lassan sütöm.Amikor elkészültek tálra szedem a zsiradékban 1,5 dl vizet öntök és beforralom lassan.Szépen besürűsödik,ha kell sózom,borssal és citromlével ízesitem és leszűröm.
A másik citromot felkarikázom és tálaláskor a húsok tetejére teszem.
Rizsköret illik hozzá.
A tányér közepére téglalap alakban teszem a rizst,rá a szűzérméket és a tetejére citrom karika,a szaftot pedig köréje locsolom.
Fogyasztáskor a citromkarikákból ráfacsarunk az ételre.Petrezselymmel diszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.