Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Citromos-vajas szűzérmék

felvitel dátuma: 2012-05-19 13:58:16       mai nézettség: 2       nézettség: 5026
részletes recept
Citromos-vajas szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre:

70dkg sertés-szűzpecsenye,

3 evkanál liszt,

15dkg sütőmargarin vagy csak margarin

,bors

2db citrom.1,5dl viz

Köretként: rizst készítek

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A szűzpecsenyét megmosom, lecsepegtetem,érmékre ,kis szeletekre vágom,gyengén kiklopfolom és besózom,borsozom,egyik citrom levét ráfacsarom és egy órát pihen.

Lisztbe- forgatom és a vajat felhevítve egyenként beleteszem és lassan fedő alatt elkezdem sütni,kb 10 perc majd megfordítom és fedő nélkül még 10 percig szépen lassan sütöm.Amikor elkészültek tálra szedem a zsiradékban 1,5 dl vizet öntök és beforralom lassan.Szépen besürűsödik,ha kell sózom,borssal és citromlével ízesitem és leszűröm.

A másik citromot felkarikázom és tálaláskor a húsok tetejére teszem.

Rizsköret illik hozzá.

A tányér közepére téglalap alakban teszem a rizst, a szűzérméket és a tetejére citrom karika,a szaftot pedig köréje locsolom.

Fogyasztáskor a citromkarikákból ráfacsarunk az ételre.Petrezselymmel diszítem.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=7177

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*