Nagyon finom! Nagyon finom citromos torta a világ legjobb cukrászától, aki a NAGYMAMÁNK!
1/2 kilogramm túró
20 dkg porcukor
2 db citrom
háztartási keksz/kb 20 dkg/
1dl víz
1 evőkanálnyi zselatin
15dkg margarin vagy vaj+ 10 dkg porcukor
1dl tej
1 evőkanálnyi rum aroma
3dl tej
3evőkanál liszt
Az áttört túrót ízesítjük citromhéjjal, 1 citrom levével, majd a margarinnal és a porcukorral alaposan kikeverjük.
A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a tejjel, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejet, sűrű krémet főzünk.
Hűlni hagyjuk.
A háztartási keksz egyik oldalát megmártjuk a rum aromás tejben, kibélelünk vele egy tortasütőt.
A zselatinint felmelegített vízben elkeverjük, hozzáadjuk a túróval elkevert főtt krémhez, belesímítjuk a tortatartóba, lefedjük alufóliával, hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a formából, a tetejére citromhéjat reszelünk, citromdarabokkal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.