Hozzàvalok a tésztàhoz :
· 3 db tojàs
· 3 evokanàl cukor
· Fél cs. Sütöpor
· 3e.k. olaj
· 3 e. k. liszt
· 1 cs vanilliàs cukor, vagy egy db vanilin rud kikapart belseje
Hozzàvalok a krémhez :
· 2 cs vanilliàs puding
· Zöld citrom szörp
· 800ml viz
· 5 e. k. cukor
· Fél citrom
· 25 dkg margarin
· 3 levél zselatin (elhagyhato)
Elkészités :
A tojàsokat szétvàlasztjuk, a sàrgàba rakjuk a vanilliàs cukrot a sütöport és az olajat. A fehérjébe a cukrot és habbà keverjuk. Amikor szép kemény habot kaptunk, hogy nem esik ki a tàlbol, a sàrgàjàt beleontjuk és épp, hogy a mixerrel osszekeverjuk, majd a lisztet és szintén épp, hogy összekeverjuk a mixerrel!
A krém:
A pudingport és a cukrot osszekeverem. Izlés szerint a szorpot a vizzel összevegyitem, de annyit, hogy a végeredmény ne legyen tobb, mint 800ml folyadék! A szörpöt lassan hozzàadom a pudingporhoz és felfozom surure. Amikor màr annyira meghült, hogy nem börösödik, de még enyhén meleg, a màr habosra ! vert margarinnal összekevertem. Eztàn izlés szerint reszelhetunk bele carom héjjat és a fél citrom levét.
A tetejére szeletelhetünk citrom karikàt és izlés szerint zselatint is önthetünk rà! A zselatinba is nyomhatunk egy kis citrom levet !
Majd eztàn kinek izlése adja, ugy tölti be a tésztàba.
A torta forma nekem 21 cm àtméröjü volt, az adagokat is ehhez mérten szàmoltam ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.