A piskótához(26 cm-es a tortasütőm)
6 tojás, 25dkg cukor , 1 sütőpor, 11dkg liszt, 2 dkg kakaó, citromhéj
A krémhez:
2 rama, 32 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízű pudingpor, 8 dl tej, 2 nagy citrom
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, utána beletesszük a sütőpor, a kakaót, a lisztet és a citromhéjat. A 6 tojás fehérjét felverjük és hozzákeverjük a habot. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük. Kb 1 órát sül 180 fokon. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben. Ha kihűlt hozzáadjuk a citromok levét. A vajat kikeverjük a cukorral, majd utána hozzáadjuk a pudinghoz. Kicsit tegyük hűtőbe, utána lehet tölteni a tortát. Az oldalára csokiforgácsot szoktam tenni, a tetejére a krémből csinálok díszeket és marcipán virágokat teszek rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.