A piskótához:
8 db tojás
8 ek.finom liszt
8 ek.kristály cukor
1 cs.sütőpor
A krémhez:
2 db citrom
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 dl 20%-os tejföl
1/2l hulala tejszín
A díszítéshez:
1 db citrom
Előkészítés:a szokásos módon megsütjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:A tejszínt kemény habbá verjük.Teszünk félre a díszítéshez.A tejfölt elkeverjük a cukorral,egy citrom reszelt héjával és két citrom levével.Hozzákeverjük a tejszínhabot.A piskótát lapjával ketté vágjuk,megkenjük a citromos krém 2/3 részével.Rátesszük a másik lapot.A tetejére kenjük a maradék 1/3 krémet.Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe fél órára.Tejszínhabbal és negyedekbe vágott citromkarikákkal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.