Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Citromos ribizlis csiga

felvitel dátuma: 2014-07-13 14:30:12       mai nézettség: 1       nézettség: 953
részletes recept
Citromos ribizlis csiga
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 mk

1 tojás

1 tojás sárgája

fél rúd vanília kikapart magja

3 dl tejszín

fél dl tej

2 dkg friss élesztő

3 ek. cukor

8 dkg olvazstott vaj

Töltelék: 0,5 kg ribizli. 10 dkg porcukor, 2 ek. kukoricakeményitő

Teteje : 1 tojás, 8 dkg porcukor, fél citrom leve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt

Dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot és elkeverjük. Beleütjük a tojást, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a vanília magokat és a tejszínt (tejszín helyett használhatunk 2,5 dl tejet és 8 dkg olvasztott vajat). Végül az élesztős tejet is a tetejére öntjük.

Elindítjuk a dagasztást, 2-3 percig alacsony fokozaton, majd amikor a tészta nagyjából összeállt még kb. 10 percig magasabb fokozaton dolgoztatjuk a gépet. Könnyű, kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk.

Természetesen kenyérsütő géppel is összeállítható a tészta.

A bedagasztott tésztát kelesztő tálba tesszük és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.

 

Amíg a tésztánk kel a fél kg áfonyát leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.

 

A megkelt tésztát kb. 30 cm x 45 cm nagyságú téglalap formára nyújtjuk.

A lecsepegtetett áfonyát elkeverjük a cukorral és a keményítővel (ez utóbbi a sütés alatt megköti a gyümölcs levét).

A gyümölcsöt a tésztára terítjük és kissé bele is nyomkodjuk.

Vékonyan kivajazunk egy kb. 25 cm x 30 cm nagyságú sütőedényt és a csigákat sorban beletesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik a csigák tetejét lekenjük a felvert tojással.

Az edényt betoljuk a forró sütőbe és a csigákat 30 perc alatt pirosra sütjük.

Végül elkészítjük a mázat. Ehhez a porcukrot kevés lime vagy citromlével tejföl sűrűségűre keverjük, addig, amíg a cukor felolvad és a máz szép fényes lesz. Ezt csorgatjuk a csigák tetejére.

Ez a receptet a Limara rceptje ott áfonyával készítették, én ribizlivel csináltam.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*