1 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt
1 ek cukor
só
1 citrom reszelt héja/citromhéj
szóda
olaj a palacsinták sutéséhez
Ízesítéshez és sziruphoz:
5 ek porcukor
2 citrom leve
1 kanál porcukorból fél citrom levével szirupot fozunk.
Elkészítjuk a palacsintatésztát. Felverjuk a tojást. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót, majd jól elkeverjuk a tejjel. Szódával higítjuk, citromhéjat reszelunk rá.
Kisutjuk a palacsintákat.
A palacsinta kozepére porcukor-csíkot húzunk, boven meglocsoljuk frissen facsart citromlével, feltekerjuk.
A tányéron a citromos sziruppal locsoljuk. Még melegen gyorsan megesszuk.
(Eredeti recept: lilliomkert)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.