250 gr mascarpone
1 ek limoncello ( vagy narancslikör )
1 ek zöldcitromlé, oranetlé
3 db tojás
3 ek cukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
A tojásokat sárgájától szétválasztjuk, 2 ek cukorral és a vaníliáscukorral ( elektromos habkeverővel ) habosra keverjük.
Hozzáadjuk a mascarponét és a limoncellot, és habos krémmé keverjük.
A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe keverjük.
A tejet és a cukrot összekeverjük, ízesítjük likörrel, majd a babapiskótát belemártjuk rövid időre ( hogy ne ázzon el )
És a sütőtál aljára sorban elhelyezem a babapiskótát.
Ezután krémet kenünk rá, megszórjuk a kandírozott citrommal és naranccsal, és így rétegezzük egymás után amig a sütőtál megnem telik.
Tetejét narancskarikával díszítjük.
Legalább 3 órát a hűtőben pihentetjük, majd hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.