1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300g
vaj, liszt a kenéshez
túró 250 gr
tejföl 450 gr
tojás 2 db
tojás sárgája 3 db
porcukor 150 gr
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliáspuding 50 gr
sárgaborsó ( vakon sütéshez )
nagy citrom leve 2 db
A Tante Fanny linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
A tésztát tekerjük ki és a tortaforma nagysága szerint vágjuk méretre.
A formát felolvasztott vajjal alaposan kikenjük, és lisztel megszórjuk, majd a tésztát jól nyomkodjuk bele.
Szurkáljuk meg a tésztát, majd fedjük le sütőpapírral, és szórjuk rá a sárgaborsót, vagy rizst ( vakon sütés )
Előmelegített sütőbe 180 °C-on 22 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz, majd a sütőpapírt és a sárgaborsót távolítsuk el.
A tortát hagyjuk kihűlni.
A citromlevet főzzük fel, majd azt is hagyjuk kihűlni.
A tejfölt és a túrót jól keverjük össze, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, vaníliás pudingot, a tojást, a tojás sárgáját, a citromlevet, és alaposan keverjük el.
Töltsük bele a tölteléket a formában kihült tésztára, és 170 °C-on középső sínen kb. 28 percig süssük.
Díszítés citromszelettel és citromfűvel.
A sütésnél az edénytől, a sütőtől függ, hogy hány fokon illetve hány percig sütjük a tortát.
Én 26 cm átmérőjű 5 cm magas kerek kerámiatálban sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.