Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojás, 25 dkg kristálycukor, 2 nagy citrom leve és reszelt héja, 15 dkg vaj 1 csomag sütőpor, 25 dkg finomliszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg
sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt, a mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé 500 ml hullala növényi habalap
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg vajat belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
Egy 28x32 cm méretű magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben sütőben 160 fok kb. 25 percig sütjük.
Közben a habalapot előre hűtött állapotából jól felverjük .
Majd a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Ezt a citromos cukrot óvatosan hozzákeverjük a habhoz .Ha kihült a tésztánk egyenletesen elkenjük, rajta a habot .Hűtőbe tesszük és tálaláskor vizes késsel vágjuk .Tetejét díszithetjük is kedvünk szerint .
Én kandírozott citrom és lime díszítettem .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.