Hozzávalók tészta:
40 dkg liszt
2 db. egész tojás
15 dkg zsír (nem olvasztott)
1 dl. tej
1 cs. szalalkáli
3 dkg. kakaópor
17 dkg eritrit édesítő ( por)
1 csipet só
Hozzávalók krém:
3/4 liter tej
5 ek. liszt
30 dkg eritrit
3-4 db.citrom kifacsart leve ( ízlés szerint lehet kevesebb)
25 dkg. vaj
Tetejére:
Olvasztott csokoládé, vagy főzött csokimáz
Elkészítés tészta:
A tejhez öntjük a szalalkálit, a lisztet, sót porcukrot összekeverjük, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.
3 részre osztjuk, egyenként elnyújtjuk,
( 30x 35 cm ) tepsi hátulján 175 fokon
mindegyik lapot megsütjük, ( kb. 15 perc)
Krém elkészítése:
A tej nagy részét feltesszük az édesítővel, ici - pici sóval forrni, a lisztet a maradék tejjel összekeverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, jól összeforraljuk, majd hűtjük.
Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük vajat, a citromlevet és botmixerrel jól felhabosítjuk, hűtjük.
Tészta összeállítása:
A kihűlt krémet a tésztalapok közzé töltjük, a tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük.
Jó kihűtjük és felszeletelve kínáljuk.
Ha nincs csokoládénk, készíthetünk csokoládémázat is.
Hozzávalók csokimáz:
10 dkg por erititet 5 dkg vajat, 2 dkg. kakaóport, 1 kk. étkezési keményítőt, 3 ek. tejet összefőzünk és azonnal bevonjuk vele a tésztát.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.