Gratulálok! nagyon finom,szívesen kostolnék :-))
2 db ostyalap
20 dkg szögletes háztartási keksz
4 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
1 citrom
35 dkg cukor
csokoládéreszelék
1 dl feketekávé
A képen látható mennyiség dupla adag.
A tojássárgáját 12 dkg cukorral elkeverjük, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.Ha kész, hozzáadjuk a citromlevet, a citrom reszelt héját, hűlni hagyjuk.Külön kikeverjük a vajat 8 dkg porcukorral,majd a kihűlt krémmel összekeverjük.Két egyenlő részre osztjuk.
A kekszet mefforgatjuk a kávéban, szikkadni hagyjuk.
Legalulra kerül 1 ostyalap, rá a krém fele, arra a keksz, majd a krém másik fele.Ráhelyezzük a tetejére a második ostyalapot.
Hab: A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 4X3 evőkanál cukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük, rákenjük az ostyalapra.Meghintjük csokireszelékkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.